Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Mentally Defiled με αφορμές το Thrash Annihillation... αλλα και το Thrash


Με αφορμή το Thrash Annihilation που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στο 7Sins, οι Mentally Defiled μας επισκέφθηκαν στο studio του http://radioonair.gr/ στην εκπομπή του SawBiz "Sawing The Bizness", για να μας μιλήσουν για το event, καθώς και το 1o τους album με τίτλο "Thrash Brigade" και το Thrash Metal.Ηχητικό υλικό της συνέντευξης με τους Mentally Defiled ΜΕΡΟΣ:1οΠαιδιά την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου παίζετε στο 7
Sins, στο Thrash Annihilation, με ποιους;

Ιron Beast: Λοιπόν, είναι οι Conspiracy από Θεσσαλονίκη, να πάμε από βόρεια πρώτα, οι Acetic Voice από Θεσσαλονίκη, μετά κατεβαίνοντας είμαστε εμείς (Mentally Defiled), είναι οι Mortal Threat, που είναι Αθήνα επίσης και λίγο πιο κάτω είναι οι Exarsis που είναι απ'το Κιάτο.


Παίζετε δηλαδή τρίτοι σε σειρά

Iron Beast: Ε, εντάξει η σειρά είναι τυπική, δεν τίθεται θέμα ποιος είναι ο headliner ή κάτι τέτοιο, απλά τιμητικά επειδή οι Acetic Voice είναι και πιο πάλιοι είναι απο το '88 τα παιδιά, θα κλείσουν τη συναυλία και λογικά πριν από αυτούς θα είμαστε εμείς, προτελευταίοι ή θα το κανονίσουμε εκείνη την ώρα τέλος πάντων.


Πότε δημιουργηθήκατε και ποιο είναι το σημερινό line up της μπάντας;

Iron Beast: το 2001 βρέθηκα μαζί με τον Άλεξ και τον Γιώργο, τους κιθαρίστες, παιδάκια τότε, μες τη χαρά (γέλια), και είπαμε να κάνουμε μια μπαντούλα να βγάλουμε έτσι τη περισσή χαρά!


Οι πρώτες σας επιρροές, που προφανώς θα κάνατε κάποιες διασκευές προτού ξεκινήσετε να γράψετε δικά σας κομμάτια..

Iron Beast: Ε ναι βέβαια... Εντάξει, κλασσικά πράγματα, δεν ακούγαμε Protector και Death Courier από την αρχή, ακούγαμε Maiden, Metallica, Priest..

Φαντάζομαι και κάποια group του Bay Area

Iron Beast: Bay area...Metallica και Exodus πιο πολυ, δεν είχαμε εντρυφήσει τόσο πολύ. Και με τα πολλά ξεκινήσαμε, 3 άτομα...


Το Thrash Brigade κυκλοφόρησε τον Μάϊο του 2009, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για τον δίσκο;

Γ. Geo: Ναι ναι το 2009 ε, Γιώργο;

Iron Beast: Ναι ναι τότε βγήκε! (γέλια)


Η εταιρία που το έχει κυκλοφορήσει;

Γ. Geo: Λέγεται Thrash Massacre, μια Ρωσική είναι.


Έχει κάποια άλλα γνωστά group;

Iron Beast: Έχει τους Death Mechanism, έχει τους Έλληνες τους Revenge, που μέσω αυτών ουσιαστικά έγινε η κρούση για την εταιρεία, και το συγκεκριμένο deal που έγινε είναι να βγάλει κάποιες κόπιες cd και αυτό, τίποτα άλλο. Δηλαδή δεν χρηματοδότησε στη παραγωγή, η παραγωγή ήταν όλη δική μας.


Η παραγωγή έγινε στην Ελλάδα.

Γ. Geo: Ναι ναι, ο δίσκος όσον αφορά τη παραγωγή του ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος, από εμάς καθαρά δηλαδή, τα έξοδα των ηχογραφήσεων, του editing και του mastering ήταν όλα δικά μας. Η εταιρεία απλά ανέλαβε ουσιαστικά την έκδοση και τη διανομή του.


Η παραγωγή που είναι πολύ καθαρή και δίνει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που και εσείς θέλετε να περάσετε την έχει κάνει...

Γ. Geo: Ο Στάθης ο Παυλάντης ο οποίος είναι ο κιθαρίστας των Reflection, νομίζω και ιδρυτής. Έγινε στο Music Houseτον Κυραδαλλό εκεί που είναι ο Στάθης. Πραγματικά ο τρόπος που προσέγγισε τον ήχο και τη νοοτροπία του ήχου, όχι μόνο τον ήχο καθ'αυτό ήταν απίστευτος, δηλαδή μας πήρε στη κυριολεξία από το χέρι και μας έδειξε βήμα προς βήμα τι πρέπει να γίνει προκειμένου να ακούσετε το αποτέλεσμα που προέκυψε. Μας κάλυψε απόλυτα. Ο όγκος δηλαδή και το feeling, το thrash το συναίσθημα που βγαίνει απο τον δίσκο δε νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί σε πολλούς άλλους δίσκους του ίδιου επιπέδου. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω ή να φανώ...ψώνιο.

Iron Beast: ...και δεδομένου και του budget γιατί όπως είπαμε το εγχείρημα είναι DIY, δηλαδή βάζουμε τα λεφτά από τη τσέπη μας...


...όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με τις μπάντες που ξεκινούν και δεν έχουν υποστήριξη...

Γ. Geo: Δυστυχώς δεν ανήκουμε στην ομάδα των προνομιούχων που κάνουν συμβόλαιο με μια εταιρεία ας πούμε και χρηματοδοτεί τα πάντα.


Πόσο καιρό σας πήρε να το ηχογραφήσετε;

Γ. Geo: Συνολικά μας πήρε γύρω στις 4 με 5 μέρες... για όλα. Ήταν απαραίτητο να γίνει.


Ακούγεται λίγο πάντως το διάστημα των 5 ημερών...

Γ. Geo: Κοίταξε, ο ήχος, το ηχογράφημα αυτό που ακούς ήταν δουλεμένο, είχε περαστεί από πάρα πολλές πρόβες με ατελείωτες και...ολυνύχτιες συζητήσεις με τους κιθαρίστες, να τα πασσάρουνε σε μένα που παίζω μπασο, να τα πασσάρουμε στον drummer να τα δουλέψει, και με τις απαραίτητες διορθώσεις και στους στίχους δηλαδή από τον Γιώργο...


Άρα για να τα έχετε δουλέψει και να έχουν ωριμάσει πάει να πει ότι μιλάμε για κομμάτια τα οποία έχουνε γραφτεί και λίγο πιο παλιά.

Γ. Geo: Αρκετά πιο παλιά!

Iron Beast: Εγώ νομίζω πως μας πήρε κάτι παραπάνω απο 4 μέρες... (Γ. Gio: να πούμε χονδρικά μια εβδομάδα; παραπάνω δε πήγε) Το άλλο που είπε ο Γιώργος για τους προνομιούχους, που τους τα δίνει η εταιρεία, δεν τους θεωρώ απαραίτητα προνομιούχους. Δηλαδή δε θεωρώ πως είναι προνόμιο να σου λέει ο άλλος "πάρε αυτά και παίξε όχι όπως γουστάρεις, αλλά όπως θέλω εγώ για να πουλήσεις".

Γ. Geo: Δεν μιλάμε μόνο για τη χρονική άνεση αλλά και για τα προνόμια που σου προσφέρουνε μετά από περιοδείες, δηλαδή όταν υπάρχει μια καλή παραγωγή με ένα μέτριο κατά βάση υλικό, γιατί δυστυχώς, το λέω και το πιστεύω, τα πράγματα που ακούμε όχι μόνο στη thrash σκηνή και στης Ελλάδας, πιστεύω πως το 90% της μουσικής που ακούγεται σήμερα είναι...μέτρια, πολύ μέτρια. Φτιαγμένα από πολύ μέτρια υλικά αλλά πολύ καλοπαιγμένα τις περισσότερες φορές. Και στο να ακούγονται καλοπαιγμένα, ευθύνεται πάρα πολύ και η παραγωγή και οι εκτελεστές και όλα αυτά. Δεν εννοώ μόνο αυτό, εννοώ πως τα προνόμια που σου παρέχουν να περιοδεύεις δηλαδή, όχι απαραίτητα παγκοσμίως, αλλά στην ευρωπαϊκή περιοδεία και γενικότερα όλα αυτά. Και κάποια μεγάλα ποσοστά επί των πωλήσεων.


Δεν είχατε κάποιο χρονικό περιορισμό απο την εταιρεία..

Iron Beast: Όχι όχι, ουσιαστικά τι είχε γίνει, είχαμε εμείς έτοιμο το δίσκο, και βγήκαμε στη γύρα που λενε, για εταιρείες. Βάσει των δικών μας όρων όμως, σε φάση "Γεια σου φίλε, θέλω να μας το βγάλεις", "Τι δίνεις" και έγινε.

Γ. Geo: Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε μια εταιρεία να καπιλευτεί τον δικό μας τον κόπο και να βάλει χέρι στο αποτέλεσμα.

Iron Beast: και θα υπάρξει και μία 2η επανέκδοση του δίσκου στην οποία η παραγωγή θα είναι ελαφρώς διαφορετική, ίσως λόγω του mastering νομίζω.


Δεν θα ξαναηχογραφηθεί δηλαδή, απλά θα είναι κάτι σαν remaster.

Iron Beast: Ναι απλώς θα είναι διαφορετική λίγο η παραγωγή, προς το καλύτερο. Θα έχει άλλο εξώφυλλο, και θα βγει από την EBM, μια εταιρεία που είναι από το Μεξικό. Μεταξύ άλλων έχει και τους Hirax έχει τους Adrenicide από την Αγγλία, έχει...άλλες μπάντες λίγο μεγαλύτερες από τη Thrash Massacre.

Θυμάμαι, διάβαζα μια συνέντευξη του Mille Petrozza από τους Kreator πριν από καμιά 10αριά χρόνια:«είναι –μπιπ- όλα αυτά που συμβαίνουνε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εμάς βιοπορισμού, ούτε καν συντήρησης. Αν είναι δηλαδή να μη πληρώνει κανείς για την αγορά μουσικής, τότε να το διαλύσουμε». Νομίζω αυτό από έναν άνθρωπο τόσο φτασμένο και τόσα χρόνια στο κουρμπέτι που λέγεταιThrash Metal, τα λέει όλα.


Αυτό πότε υπολογίζετε ότι θα βγει στην αγορά;

Iron Beast: Λογικά μέσα σε μία-δύο εβδομάδες θα το έχουμε στα χέρια μας εδώ στην Ελλάδα αυτήν την έκδοση, και το επόμενο βήμα είναι με μια άλλη εταιρεία, αθηναϊκή αυτή τη φορά την Athens Thrash Attack, να μας κόψει τον ίδιο δίσκο και σε βινύλιο. Που, εντάξει, για μένα τουλάχιστον το βινύλιο είναι το υπέρτατο metal αγαθό.


Η εταιρεία η προηγούμενη που σας έβγαλε την 1η κυκλοφορία του Thrash Brigade και αυτή τώρα που θα το επανεκδώσει, ανέλαβε τη διανομή και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας;

Iron Beast: Ναι η συγκεκριμένη η Ρωσική έχει αναλάβει ας πούμε το μπλοκ όλο αυτό. Είχε κάνει μια καλή διανομή. Να φανταστείτε το cd είχε κοπεί σε 500 κόπιες και δεν έχει μείνει τίποτα, έχουνε μείνει γύρω στις 7-8 οι οποίες θα δωθούνε στο live που θα γίνει τώρα την Παρασκευή (Thrash Annihilation).


Η καινούρια εταιρεία;

Iron Beast: Η καινούρια θα μας κόψει 1000. Φαντάζομαι η προώθηση...κυρίως Αμερική θα κινηθεί αλλά και Ευρώπη.


Μιας και είναι Μεξικάνικη δηλαδή θα κινηθεί προς την Αμερική.

Iron Beast: Ακριβώς.
Ηχητικό υλικό απο την συνέντευξη με τους Mendally Defiled ΜΕΡΟΣ:2o


Να μιλήσουμε λίγο για το Thrash, και ειδικά το χρόνο που μας πέρασε, βγήκανε πάρα πολλές σημαντικές κυκλοφορίες, όπως και μερικά come back που γίνανε, Death Angel, Forbidden, Exciter, Overkill, Sodomκαι οι δικοί μας Suicidal Angels. Θέλω να ρωτήσω πώς σας φαίνεται αυτό, ότι δηλαδή είναι πολύ «στα πάνω του» τον τελευταίο καιρό το Thrash.

Iron Beast: Είναι, αν μη τι άλλο σε ανοδική πορεία. Βέβαια, εμένα προσωπικά με ψιλοχαλάει όλο αυτό το revival των παλιών μπαντών, και συγκεκριμένα δηλαδή όταν κάποιες μπάντες τις έχεις συνδυάσει με τους παλιούς δίσκους...

..πιστεύεις ότι είναι λίγο επιτηδευμένο το να..

Iron Beast: Είναι ίσως αυτό που έλεγα πριν για τις εταιρείες για τα λεφτά, ότι κάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση.


Μιας και αναφέραμε τους δικούς μας Suicidal Angels, οι οποίοι συνεχίζουν την περιοδεία τους με τουςKreator, Exodus και Death Angel, είναι πάρα πολύ μεγάλα ονόματα. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το ότι φαίνεται ένα ελληνικό συγκρότημα να κάνει περιοδεία με αυτά τα συγκροτήματα;

Γ. Geo: Κοίταξε, σίγουρα είναι κάτι το οποίο ως Έλληνες θα έπρεπε να μας χαροποιεί. Και όχι μόνο ως Έλληνες αλλά και ως Thrashers. Πιστεύω πως τα παιδιά πραγματικά αξίζουν να είναι εκεί πέρα που βρίσκονται, όχι μόνο επειδή έχουνε 3 δίσκους μέχρι στιγμής οι οποίοι πραγματικά τα σπάνε, αλλά πιστεύω πως είναι μια μπάντα η οποία γενικά αξίζει τα λεφτά της. Πραγματικά, μπράβο στα παιδιά και εύχομαι καλή συνέχεια και ατελείωτες επιτυχίες σε αυτό που κάνουν. Γιατί νομίζω πως είναι η μόνη μπάντα μετά τους Rotting Christ που έχουν καταφέρει να περιοδεύσουν τόσο πολύ έχοντας κάνει σχετικά λίγα πράγματα, χωρίς να προσπαθώ να το μειώσω, έτσι; Γιατί ανέφερα και πριν πως αυτά τα άλμπουμ που έχουνε βγάλει τα σπάνε.

“όταν μπορείς δηλαδή να μπεις και να κατεβάσεις 3500 albums δεν μπορείς να τα αφομοιώσεις όλα, κάπου παθαίνεις overdose. Εγώ θυμάμαι έπαιρνα τα cd και διάβαζα και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει βοηθήσει ακόμα και για το εξώφυλλο, όχι για την ηχογράφηση”.


Πάνω σε αυτό, αν κάποια στιγμή στο μέλλον η εταιρεία σας σας ζητήσει να ακολουθήσετε κάποια συγκροτήματα σε μια περιοδεία ίσως, είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε κάποια πράγματα εδώ ώστε να κάνετε ένα πιο μεγάλο βήμα;

Iron Beast: Είναι αυτό που είπες, το επόμενο βήμα. Είναι ρίσκο, είναι και λίγο τρομακτικό γιατί δε ξέρεις τι θα σου ζητήσουν, προφανώς μπορεί να το θέλουνε γιατί τους αρέσει η μουσική είτε γιατί θέλουνε να βγάλουνε λεφτά.


Το θέμα είναι όμως εσύ να προωθείς τη δουλειά σου και να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Iron Beast: Το θέμα είναι και τι σου ζητάνε όμως και τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Εάν δηλαδή μου πει κάποιος «θα κάνεις αυτό που θέλω εγώ και θα πληρωθείς μεν», το βλέπω και σαν «ξεπούλημα». Δηλαδή, κάποια πράγματα μπορεί να τα κάνεις επειδή σου αρέσουνε και τα βλέπεις ρομαντικά.


Είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι γιατί μπορεί μια εταιρία να σου δώσει την ευκαιρία να παίξεις με κάποια μεγάλα συγκροτήματα, σε ξένες χώρες... έχετε ξαναπαίξει σε ξένες χώρες;

Iron Beast: Όχι ποτέ. Εντάξει, μια ευκαιρία σαν και αυτή εννοείται την καλοβλέπουμε, να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, απλά στο τι κρύβεται από πίσω θα φανεί στη πορεία.


Δεδομένου ότι έχετε κάνει πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη, έχετε πάρει κάποιο feedback από ξένους υποστηρικτές, κάποιες κριτικές ή την επιθυμία τους να παίξετε στη χώρα τους;

Γ. Geo: Ισχύει, βέβαια ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί κάποια επίσημη πρόταση να περιοδεύσουμε ή έστω για μία και μοναδική συναυλία ή για κάποιες μεμονωμένες συναυλίες στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα σε μία τέτοια ευκαιρία όσο ρίσκο και να είναι, δε λες ποτέ όχι. Και δεν έχει σχέση με αυτό που λέει ο Γιώργος ότι δηλαδή το βλέπεις ρομαντικό γιατί παίζεις Thrash, είσαι πιο χύμα, πιο street. Δεν είσαι τόσο mainstream όπως είναι η Madonna ή η Lady Gaga, καμία σχέση. Αλλά από την άλλη, δε λες σίγουρα όχι, σε μια ευκαιρία του να κάνεις αυτό που γουστάρεις και ανέκαθεν γούσταρες να κάνεις και να βιοποριστείς μέσα από αυτό. Θυμάμαι, διάβαζα μια συνέντευξη του MillePetrozza από τους Kreator πριν από καμιά 10αριά χρόνια στο Metal Hammer, και τον είχε ρωτήσει η δημοσιογράφος την άποψή του για όλα αυτά που γινόνταν. Και λέει «είναι –μπιπ- όλα αυτά που συμβαίνουνε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εμάς βιοπορισμού, ούτε καν συντήρησης. Αν είναι δηλαδή να μη πληρώνει κανείς για την αγορά μουσικής, τότε να το διαλύσουμε». Νομίζω αυτό από έναν άνθρωπο τόσο φτασμένο και τόσα χρόνια στο κουρμπέτι που λέγεται Thrash Metal, τα λέει όλα.Και με τη μουσική όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, που το ίντερνετ είναι, για τους περισσότερους ίσως, ο μοναδικός τρόπος να έρθουνε κοντά με τη μουσική και με τα συγκροτήματα. Να κατεβάσουν δηλαδή τα κομμάτια.

Iron Beast: Η κύρια αγορά είναι οι πιτσιρικάδες. Με ένα κλικ μπορούν απίστευτη ποσότητα μουσικής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σύγχυση. Παλιότερα, δεν είχαμε την πολυτέλεια να τα βρίσκουμε όλα με ένα κλικ, είχαμε 20 κασετούλες στην αρχή, τις είχαμε λιώσει, πήγαινες σε μία συναυλία το χρόνο, άντε δύο, τώρα είναι κυρίως μπλουζάκια

Γ. Geo: Πιστεύω πως έτσι (με το downloading) χάνουν και λίγο την επαφή με την πραγματική ταυτότητα του γκρουπ. Δεν δίνουν τόση βάση, δεν αφομοιώνουν τη μουσική που γουστάρουν, όταν μπορείς δηλαδή να μπεις και να κατεβάσεις 3500 albums δεν μπορείς να τα αφομοιώσεις όλα, κάπου παθαίνεις overdose. Και μπορεί να μην τους ακούσει και ποτέ, απλά παίζει μούρη στους κολητούς του «α εγώ έχω 3500 albums» ενώ ουσιαστικά και πρακτικά είναι ασταθές. Εγώ θυμάμαι έπαιρνα τα cd και διάβαζα και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει βοηθήσει ακόμα και για το εξώφυλλο, όχι για την ηχογράφηση.

Iron Beast: Να μάθεις κάποια πράγματα για τις μπάντες. Και μέσα από τα “Thanks” γνώριζες και άλλες μπάντες και πήγαινε λέγοντας.

Γ. Geo: Πλέον έχει αυτή η γλύκα του "πηγαίνω στο δισκάδικο και παίρνω το cd που μου αρέσει".


Κάτι προγραμματισμένο, έχεις προγραμματίσει να μαζέψεις λεφτά για να πάρεις αυτό το συγκεκριμένο και μέχρι την επόμενη φορά θα κάτσεις να το λιώσεις...

Γ. Geo: Ακριβώς. Μέχρι τότε θα κάτσω να το λιώσω 10, 20, 30 φορές μέχρι να το αφομοιώσω και να το κάνω κτήμα μου, να ξέρω πως είναι δικό μου.


Στο live θα ακούσουμε κάποια διασκευή;

Iron Beast: Κάτι σκεφτόμαστε...


Μη μας αποκαλύψεις!!

Γ. Geo: Εντάξει απλά θα...θα βαράει αλύπητα, μιλάμε για ατελείωτα πριονίδια!


Ωραία! Έχετε προγραμματίσει και άλλες συναυλίες πέρα από αυτήν την Παρασκευή;

Iron Beast: Επειδή θα μπούμε να γράψουμε όπως είπαμε, δεν έχουμε κυνηγήσει κάτι τόσο πολύ, τώρα μελλοντικά βλέπουμε. Όλα κανονίζονται, όλα ανοιχτά είναι.

Γ. Geo: Ότι προκύψει και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη και σε επαρχεία.Ποια συναυλία ήταν αυτή που σας έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας;

Iron Beast: Ε, η 1η συναυλία, έχει μείνει χαραγμένη γιατί ήταν η 1η, αναπόφευκτα δηλαδή σου μένει, απλά έτυχε να γίνει σε έναν πολύ μικρό χώρο, και κανονιστεί εντελώς «χομπίστικα», είχαμε ξεκινήσει και σαν μπάντα διασκευών, λέγαμε 2-3 δικά μας κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα ήταν διασκευές.Όπως;

Γ. Geo: Παίζαμε και το “Creeping Death” από Metallica, και η άλλη ήταν το “Cowboys From Hell”, Pantera. Τα παίζαμε επί σειρά μηνών, μέχρι που τα σιχαθήκαμε και είπαμε να παίξουμε κάτι άλλο (γέλια).


Iron Beast: Απλά μας έχει μείνει χαραγμένη γιατί ενώ ήμασταν παντελώς άγνωστοι, μόνο φίλοι και γνωστοί μας ήξεραν, παραδόξως γέμισε το μέρος, γέμισε ασφυκτικά, δεν το περιμέναμε. Έπαιρνε με το ζόρι 80 άτομα και ήτανε και έξω. Εντάξει αυτό μάλλον ήταν συγκυριακό, αλλά εντάξει, έμεινε χαραγμένο.
Ηχητικό κομμάτι απο την συνέντευξη με τους Mentally Defiled ΜΕΡΟΣ 3ο

http://www.myspace.com/mentallydefiledΚομμάτια των Mentally Defiled που ακούστηκαν:


"Lunar Chaos"
"Mosh Pit Maniac"
"Necrohooligan"
"Schizophrenic"

Συνέντευξη: Αντώνης Κοντογιάννης & Πέτρος Μελίδης

Επιμέλεια κειμένου : Δέσποινα Δευτεραίου
Επιμέλεια ηχητικών αποσπασμάτων: Θανάσης Καμπάνης