Κείμενο-Επιμέλεια : Πέτρος Μελίδης
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011
Verbal Delirium : So Close (But Yet Not) So Far Away από τα όνειρα τους...
Κείμενο-Επιμέλεια : Πέτρος Μελίδης
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
SawBiz αποκλειστικό. Ο K’noup Tomopoulos (VIZA) μοιράζεται μαζί μας.
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Συνέντευξη με τους Bleeze
ΘΑΝΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου το style μας. Το ότι του άρεσε το κομμάτι δεν έχει να λέει ότι μας ταιριάζει. Εμείς έχουμε πολύ διαφορετικό ήχο, πολύ διαφορετική προσέγγιση στη μουσική, στα είδη, στo παίξιμο, σε όλα.
ΑΝΤΡΕΑΣ: Ήταν μια απόφαση στιγμής. Ζητήθηκε ένα ακόμη κομμάτι απ' το κοινό και πέταξε ο 2ος κιθαρίστας την ιδέα ,μιας και το είχαμε παίξει σένα live acoustic.
ΓΙΑΝΝΗΣ: Το προηγούμενο live ήταν ακουστικό, δεν μπορούσαμε να παίξουμε ηλεκτρικά γιατί είχε κάνει εγχείρηση ο Αντρέας στο πόδι του, οπότε ήταν ένα απ' τα κομμάτια που είχαμε έτοιμα.
Τότε πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας?
ΑΝΤΡΕΑΣ: Γενικά δεν μπορούμε να ορίσουμε ακριβώς το είδος μας. Πλησιάζει σε αρκετά είδη, έχουμε ένα δικό μας style αλλά νομίζω πώς όλοι προτιμούμε να λέμε ότι παίζουμε κάτι δικό μας. Είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα καινούργιο είδος άρα έχεις απλά πολλές επιρροές από άλλα.
Έχετε βγάλει ένα album, το Echoism.Πώς προέκυψε?
ΘΑΝΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι είχαμε γράψει αρκετά κομμάτια, αλλά κάποια στιγμή ένας φίλος-γνωστός με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “άκουσα ένα κομμάτι σας στο MySpace” (το είχαμε ηχογραφήσει πρόχειρα σένα σπίτι)”μας άρεσε πολύ και θα θέλαμε να σας κάνουμε παραγωγή”. Αυτή η εταιρία ονομάζεται Room Recordings και ξεκινήσαμε μαζί σ' ένα οχτάμηνο να βγάλουμε το δίσκο, παραγωγές , ιστορίες..Το mastering έγινε στην Αγγλία στο Abbey Roads , εκεί που είχαν ηχογραφήσει και οι Beatles!
Θα ήθελα να μου περιγράψετε όχι τόσο τον ήχο, αλλά το “mood'' του δίσκου.
ΑΝΤΡΕΑΣ: Γενικά το Echoism βγήκε πιο ατμοσφαιρικό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Είμαστε ικανοποιημένοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το αποτέλεσμα, απλά δεν είναι κακό να παίζουμε και πιο δυνατά στα live, ο κόσμος το νιώθει περισσότερο.
Μεγάλες δισκογραφικές- Μικρές μπάντες. Τί έχετε να πείτε?
Τί σας δίνει η σκηνή που δεν σας δίνει η καθημερινότητα?
ANTΡΕΑΣ: Γκόμενες.(!) (Γέλια) Η αλήθεια είναι πώς όταν θέλεις να βγάλεις ενέργεια πάνω στη σκηνή ταυτόχρονα φοβάσαι λίγο. Στην αρχή όταν κάνεις μικρά live, κι έχει 20-50 άτομα φοβάσαι πιο πολύ γιατί βλέπεις πρόσωπα και μπορείς και διακρίνεις. Ενώ στο School Wave, είχε από κάτω 6000 κόσμο, τότε τους βλέπεις σαν μάζα.
Τελικά τί ενώνει κα τί χωρίζει τους Bleeze?
ΘΑΝΟΣ: Όντως είμαστε πολύ διαφορετικά άτομα μεταξύ μας, πολύ διαφορετικές επιρροές, πολύ διαφορετικές απόψεις γενικά, πλακωνόμαστε πολύ εύκολα. Μερικοί είναι σοβαροί μερικοί όχι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χρειαζόμαστε και τα δύο, αλλιώς δεν πάμε μπροστά. Μια τέτοια μίξη μπορεί να είναι καταστροφική και θα μπορούσε να είναι το τέλος της μπάντας .Εμείς απλά είμαστε πειθαρχημένοι και έχουμε περίπου το ίδιο “θέλω”.
AΝΤΡΕΑΣ: Όσο διαφορετικοί και να είμαστε όμως , όλοι είμαστε τρελαμένοι με τους Bleeze. Είμαστε δεμένοι πια μ αυτή τη μπάντα. Μας ενώνει η μουσική, παίζουμε το δικό μας είδος, παίζουμε Bleeze.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011
Ένα απόγευμα με τους Έλληνες Crimson Fire
Crimson Fire-Ηχητικό υλικό από την συνέντευξη. Μέρος1ο
Καλησπέρα παιδιά, πείτε μας για το πώς ξεκινήσατε σαν Crimson Fire;
Γιάννης: Το 2005, τον Οκτώβρη, είχα συναντηθεί με τον Στέλιο, που είναι ο κιθαρίστας στη μπάντα, και τον Ιάσωνα που είναι φίλοι αυτοί οι δυό. Είχαμε συναντηθεί σε ένα live, και από εκεί ξεκίνησε, κάναμε πρόβες, συναντιόμασταν. Είχα φέρει και εγώ τον ξάδερφό μου τότε, ο πρώτος μας drummer, και έτσι σιγά – σιγά ξεκινήσαμε. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, είχαμε ετοιμάσει αρκετό υλικό, δηλαδή αυτό που ακούτε τώρα (στην εκπομπή “Sawing The Bizness”) ήταν έτοιμο από το 2006. Απλά επειδή είχαμε ανακατατάξεις στη μπάντα και ποτέ δεν είχαμε σταθερά μέλη, ερχόταν ο ένας, έφευγε ο άλλος και ευτυχώς από κάποια στιγμή και μετά κάπως σταθεροποιήθηκε. Ηχογραφήσαμε το album και το βγάλαμε. Τώρα είμαστε και πάλι σε φάση ανακατατάξεων μετά από 2 με 2μισι χρόνια, που ήμασταν με αυτή τη σύνθεση και βγήκε το album, δυστυχώς κάποια από τα παιδιά δεν μπορούνε να ακολουθήσουνε γιατί έχουνε κάποιες υποχρεώσεις, θα φύγουνε στο εξωτερικό, θα πάνε να σπουδάσουνε, η μπασίστρια και ο δεύτερος κιθαρίστας, η Κική και ο Φιλαρέτος.
Χωρίσατε σε καλό κλίμα δηλαδή;
Γιάννης: Όχι, όχι, ήτανε μια χαρά. Και το τελευταίο live ήταν έτσι σε πολύ καλό κλίμα...
Πρωτού έρθει στη μορφή του το Metal Is Back όπως είναι τώρα, είχατε γράψει κάποιο demo;
Γιάννης: Είχαμε γράψει το... τελικά ψέματα, η μπάντα είναι από το 2004 τον Οκτώβρη, 2005 τον Μάϊο άναμε το πρώτο μας demo, που είχε μέσα το “Metal Is Back”, το “Prophet’s Gaze” και το “Crimson Fire” το ομώνυμο που είναι στο cd.
Είχανε διαφορά τα κομμάτια τότε με τώρα;
Γιάννης: Ήτανε πιο... χμμμ.. ξέρεις η πρώτη ας το πούμε «ωμή» εκτέλεσή τους, πιο χύμα! Δηλαδή ήμασταν τόσο πορωμένοι, μπαίναμε μέσα, γράφαμε... Ήταν όχι τόσο προσεγμένα θα λέγαμε, μας έβγαινε με συναίσθημα.
Η συνεργασία με την Iron on Iron πώς προέκυψε;
Γιάννης: Ο Αλέξης από την Iron On Iron μας είχε δει σε αρκετά live, μας υποστήριζε πολύ, του αρέσαμε σαν μπάντα. Ήρθαμε σε επαφή, μιλήσαμε, του είπαμε ότι έχουμε υλικό, γιατί είχαμε αρχίσει ήδη εμείς να ηχογραφούμε, και είχαμε σκοπό να το βγάλουμε είτε μόνοι μας, να ψάξουμε δηλαδή κάποια εταιρεία. Και εκείνη την ώρα ήρθε ο Αλέξης, κάτσαμε και μιλήσαμε και έτσι προέκυψε η συμφωνία αυτή.
Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, είχατε επιχειρήσει να διασκευάσετε κάποια κομμάτια, προκειμένου να βρείτε τον ήχο που σας ταιριάζει;
Γιάννης: Ξεκινήσαμε με διασκευές, μας αρέσουν οι διασκευές. Εννοείται ότι έχουμε επιρροές από μπάντες γενικά και πολλές αγαπημένες μπάντες.
Μερικές από τα διασκευές που έχετε κάνει και σε live όπως “Lost Reflection” από Crimson Glory, “Red Sharks”, και από Stryper το “More Than A Man” απ’ότι έχω δει...
Κώστας: Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είμαστε Χριστιανοί, στο θρήσκευμα ωστόσο, γιατί κάποιοι μας είχανε κράξει στο YouTube γι’αυτό και τους έβαλα στη θέση τους (γέλια). Μας πρόσαψαν φιλοχριστιανικά αισθήματα.. Πέρα από τη πλάκα μας αρέσει σαν μπάντα.
Γιάννης: Για μένα προσωπικά οι Stryper είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες. Δεν άκουσα Stryper λόγω στίχων πρώτον, τους στίχους τους ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει, για μένα. Δηλαδή εσύ μπορεί να ακούσεις κάτι και να το ερμηνεύσεις αλλιώς, εγώ θα το ερμηνεύσω αλλιώς. Μπορεί μέσα να λέει για Θεούς και τέτοια, αλλά έχουν κομμάτια που δεν έχει καν μέσα τη λέξη Θεός και απλά σε κάνουν να νιώθεις καλά. Σε μένα δηλαδή, τι βγάζει σε μένα προσωπικά. Ούτε το παίζουμε «διαβολάκια» και λοιπά, γιατί αυτός που μας έκραξε στο YouTube ήταν πολύ.... «Σατανίκλας»! (γέλια)
Παιδιά ποιο είναι το feedback από τις πωλήσεις και από τις κριτικές που έχετε πάρει;
Κώστας: Ως προς την εμπορική απήχηση εγώ προσωπικά δεν ξέρω, δεν ξέρω και ποια θα μπορούσε να είναι η πήγη. Η μία σίγουρα θα είναι ο Αλέξης που έχει ιδρύσει την εταιρεία στην οποία είμαστε, αλλά κυρίως ο Γιάννης έχει επαφή με εκείνον. Τώρα σχετικά με κριτικές, όσες έχει πάρει το μάτι μου και διάβασα, είναι θετικές.
Έχετε πάρει γνώμη από ακροατές;
Κώστας: Από ακροατές... χμμμ δεν ξέρω δεν έχω... Κοίταξε επί των δημοσίων σχέσεων είναι ο Γιάννης, είναι η «ντίβα» της μπάντας (γέλια)
Γιάννης: Απήχηση από τα live που κάναμε υπήρχε από το κοινό και πολύς κόσμος που δεν μας ήξερε, που μας έβλεπε δηλαδή πρώτη φορά, είπε καλά λόγια. Δηλαδή ήρθανε προς εμάς, μας έδωσαν συγχαρητήρια, τους άρεσε αυτό που βγάζαμε σαν μπάντα σαν ενέργεια. Δεν ξέρω άμα αγόρασαν και το album και το ακούσανε αλλά τουλάχιστον στο επίπεδο του live άρεσε αυτό που βγάζαμε. Και στο Facebook, ειδικά μετά το τελευταίο live, που είχε αρκετό κόσμο, είχε περίπου 400 άτομα, υπήρχανε μερικές εκδηλώσεις και στο Facebook κυρίως από νέες ηλικίες, και αυτό το χάρηκα πολύ. 16 -17 χρονών... Είμαστε ικανοποιημένοι γενικά και απ’όσο μου είπε και ο Αλέξης (Iron On Iron) όσον αφορά τις πωλήσεις , πάμε καλά. Στο εξωτερικό αυτό έχει απήχηση και πιστεύω πως είναι και στυλ το οποίο πλασάρεται στο εξωτερικό εύκολα.
Έχει στείλει δηλαδή η εταιρεία σας αντίτυπα και στο εξωτερικό;
Ναι ναι, έχει στείλει Ιαπωνία, έχει στείλει Γερμανία...
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τον δίσκο, πού μπορεί να τον βρει;
Γιάννης: Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω Facebook που έχουμε κάνει μια ομάδα “Crimson Fire”, γιατί έχουμε και εμείς κάποιες κόπιες στα χέρια μας, ή αλλιώς αν θέλει να πάει σε δισκοπωλείο μπορεί να πάει στο “No Remorse” ή στο “Sirens Records” στο κέντρο της Αθήνας.
Πιο παλιά σε κάποιες συναυλίες παίξει, έτυχε να μοιραστείτε τη σκηνή κάποια μεγάλα ονόματα τουλάχιστον του Underground, όπως Heir Apparent, Demon, Anvil, Elixir… Τι αποκομμίσατε από αυτά τα live και ποιο θεωρείτε απ’τα καλύτερά σας ή το καλύτερο live σας;
Γιάννης: Θα απαντήσω εγώ γιατί ο Κώστας δεν ήταν ούτε με Heir Apparent ούτε με Anvil. Anvil, ήταν το ρώτο μας live, παίξαμε και επαρχία. Παίξαμε Θεσσαλονίκη, μετά τους Anvil, και ήταν, ας πούμε , η πρώτη μας εξόρμηση. Παίξαμε μαζί τους Κομοτηνή, παίξαμε μετά Μέγαρα... Θα κρατήσω αυτό το live από συναισθηματικής άποψης. Από άποψη απόδοσης τώρα είμαι ανάμεσα σε Demon και Heir Apparent, αλλά πιστεύω με τους Heir Apparent ήταν το πιο δυνατό live γενικά.
Είναι μεγάλο κίνητρο όταν παίζεις με κάποιο συγκρότημα που άκουγες και εσύ από παλιά..
Γιάννης: Ακριβώς, και είναι και επιρροή!
Σαν να θες να αποδείξεις, εντός εισαγωγικών και κάτι σε αυτούς.
Γιάννης: Ναι ότι «παίζω, σας support-άρω και θα το κάνω με τον καλύτερο τρόπο και ελπίζω να σας αρέσουμε». Κάπως έτσι δηλαδή ξεκινάει. Αλλά γενικά δεν περνούσαν τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μας εκείνη τη στιγμή, παίζαμε για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο πρώτα, μετά τους εαυτούς μας, και όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή να ευχαριστηθούνε όλοι, και εμείς μαζί τους. Δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω ότι πάντα τον δίνουμε.
Crimson Fire. Ηχητικό υλικό απο την συνέντευξη. Μέρος 2ο
Συμμετέχετε και σε άλλες μπάντες; Γιατί νομίζω πως σε είχα δει με τους Strikelight..
Γιάννης: Με Strikelight έχουμε κάνει ένα live … Με τη παλιά σύνθεση είχανε παίξει και στο εξωτερικό, με τη νέα σύνθεση είχανε παίξει με Angel Witch, και στο “Up The Hammers”. Συμμετείχαμε εγώ και ο Στέλιος.
Τέλος, ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Γιάννης: Αισιόδοξο το μέλλον! Τώρα είμαστε σε φάση ανακατατάξεων, όπως αναφέραμε και πριν, επειδή έφυγαν τα δύο μέλη. Έχουμε ήδη βρει κιθαρίστα, το όνομά του είναι Κώστας Μάντζαρης, δεν έχουμε βρει μπάσο. Είμαστε δηλαδή σε φάση που ψάχνουμε επειγόντως να βρούμε κάποιο μπασίστα ή μπασίστρια, δεν μας ενοχλεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα.
Όποιος ενδιαφέρεται πού θα μπορούσε να επικοινωνήσει;
Γιάννης: Στην σελίδα μας στο Facebook ή και στο MySpace, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας βρει, να επικοινωνήσει μαζί μας να έρθουμε σε επαφή, και μετά όλα καλά. Έρχονται live αρκετά, γι’αυτό και θέλουμε να δεθούμε γρήγορα,...
Πότε περίπου πιστεύετε πως θα ξεκινήσετε να ξαναπαίζετε;
Γιάννης: Πιστεύω από Μάρτη και μετά θα αρχίσουμε σε full ρυθμούς.
Δεν έχετε κάτι κανονισμένο απλά υπολογίζετε πάνω κάτω...
Γιάννης: Όχι, όχι δεν είναι κάτι κανονισμένο επίσημα, ακούγονται αρκετά, δεν είναι κάτι κανονισμένο επίσημα. Τότε περίπου θα αρχίσουμε να παίζουμε full. Και θα δουλεύουμε παράλληλα το 2ο album.
Έχετε κάποιο υλικό;
Γιάννης: Υπάρχει υλικό, απλά περιμένουμε το νέο μέλος να έρθει και από Σεπτέμβρη να μπούμε στη διαδικασία πάλι ηχογραφήσεων. Πες και εσύ κάτι στον κόσμο!! (Προς Κώστα)
Κώστας: Σχετικά με το μέλλον του γκρουπ, εγώ ξέρω ποια είναι τα σχέδια. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα των προσπαθειών δεν μπορώ να το προεξοφλήσω. Είμαστε σε φάση αναζήτησης μπασίστα, και όταν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, βρεθεί θα κυνηγήσουμε κάποια επόμενα live και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο καινούριο υλικό.
Κομμάτια που ακούστηκαν στο ηχητικό μέρος:
-Midnight Strike
-Burn the Ground
Συνέντευξη: Αντώνης Κοντογιάννης – Πέτρος Μελίδης
Επιμέλεια Κειμένου: Δευτεραίου Δέσποινα
Επιμέλεια Ηχητικών Αποσπασμάτων: Θανάσης Καμπάνης